Info

Nickelzson: top 100 coverband met een groots geluid

Nickelzson speelt het dak er af met covers uit de afgelopen decennia. Het zijn toegankelijke pop- en rocksongs waarmee de band zorgt voor een onvergetelijke live-show. Het belangrijkste element voor de bandleden is plezier en daarmee krijgt het publiek altijd wat het wil.

De vijf muzikanten van Nickelzson hebben de Friese havenplaats Harlingen als uitvalsbasis. Hun repertoire bestaat vooral uit covers met een scherp randje. Van Kane tot Kings of Leon tot bekende klassiekers van U2, Queen en Status Quo. Maar ook werk van de Commodores, Kool & the Gang en Earth, Wind & Fire wordt gespeeld. Als het maar een groot publiek kan behagen. ”We willen de mensen in de zaal laten genieten van een avond live-muziek met hits uit verschillende genres, maar wel in 1 fantastische show samengevoegd”, legt zanger/gitarist Hans de Boer uit.

Ervaren rotten

Nickelzson bestaat naast Hans de Boer uit drummer Edwin de Boer, die samen met Lucien Warrink al 15 jaar de solide en stuwende basis vormt van de band. Toetsenist Piet de With en gitarist Bastiaan Kimkes maken het geheel compleet, en het resultaat mag er zijn; een ijzersterke formatie die met veel lol en passie elke zaal compleet in vervoering weet te brengen!

Aanleidingen voor een Nickelzson-show

In de afgelopen 15 jaar zijn er al vele aanleidingen geweest voor een show van de band; bedrijfsfeesten (oa. UWV, Rederij Doeksen, Achmea), festivals (oa. Muziek aan zee, Orangepop ) en feesten (oa. Feestavond finale IFKS Skutsjesilen, de Friese Havendagen en de Visserijdagen).

Ook heeft de band in vele cafés, zalen en poppodia in Friesland gestaan. Kortom; Nickelzson kan op elke locatie, voor elke gelegenheid haar liedjes spelen.