Bastiaan Kimkes

Bastiaan Kimkes is de jongste telg uit het Nickelzsongeslacht. Hoe het komt dat hij met de ‘grote Vikingen’ meespeelt, is echter niet geheel vreemd. Op muzikaal gebied, maar ook daarnaast klikte het gewoon goed met de andere Nickelzson’s.

Bastiaan is op 14 jarige leeftijd begonnen met gitaarspelen, en heeft de gitaar ook vrijwel niet meer losgelaten vanaf dat moment. Lessen heeft hij nooit gevolgd, aangezien zijn vader al zo’n 20 jaar speelde. Van hem heeft hij dan ook de eerste accoorden geleerd. Na 2 jaar thuisstudie, werd hij bij een beginnend bandje als slaggitarist gevraagd. Al snel bouwde de band naamsbekendheid op in Harlingen en omstreken. Door de jaren heen kwamen er steeds meer optredens, en Bastiaan werd sologitarist van de band. In 1999 kwam er een eind aan deze band doordat de leden zich over Nederland verspreidden. Intussen speelde hij ook al weer 2 jaar in een band, Akoostik, die was onstaan uit de muziekschool waar z’n vader inmiddels les had genomen. Hier werd een basgitarist voor gevraagd, en Bastiaan zag z’n kans om met zijn vader in deze band te gaan spelen.

In de zomer van 2000 nodigde Hans de Boer hem uit om ook een avond mee te spelen met een paar andere muzikanten, die uiteindelijk Nickelzson zouden vormen. Dit klikte eigenlijk vanaf het eerste moment, en de band was een feit. In de drie jaren dat ze nu bestaan hebben ze inmiddels een bekende naam opgebouwd in Harlingen en omstreken. Het meest belangrijke doel is echter nog steeds plezier…